oktober 22, 2024

Google: Sådan ignorerer du skadelige links

I en nylig interaktion besvarede Googles Gary Illyes en betydelig bekymring i SEO-verdenen: **toksisk link-sabotage**. Dette emne har været diskuteret i mindst femten år, hvor nogle websteder bevidst har oprettet lavkvalitetslinks for at skade deres konkurrenter. I hans svar gav Illyes vejledning om, hvordan man effektivt håndterer dette problem.

Spørgsmålet og Svaret

Spørgsmålet der blev stillet, lød: “Hvordan kan man advare Google om sabotage via toksiske links?” Illyes’ forenklede svar var at ignorere disse links. Han understregede, at Google er meget dygtige til at ignorere links, der er irrelevante for det site, de peger på. Men hvis en site-ejer føler behov for at handle, kan de bruge disavow-værktøjet til at informere Google om sådanne links.

Disavow Tool og Manuelle Handlinger

Disavow-værktøjet blev skabt som et redskab for site-ejere til at informere Google om links, de er ansvarlige for, såsom betalte links eller andre link-ordninger, der overtræder Googles kvalitetsretningslinjer. Det anbefales kun at bruge dette værktøj når to betingelser er opfyldt:

1. Sitet har et betydeligt antal spammy eller lavkvalitetslinks, der peger på det.
2. Disse links har forårsaget eller er sandsynligvis at forårsage en manuel handling mod sitet.

Oprindelsen af Negativ SEO og Toksiske Links

Begrebet toksiske links opstod efter Penguin-opdateringerne i 2012. På det tidspunkt blev sites straffet for lavkvalitetslinks, hvilket førte til en stigning i negativ SEO-praksis. Udtrykket “toksiske links” blev skabt af den industri, der voksede omkring afvisning af links, især i den konkurrenceprægede spilleindustri, hvor sabotage var udbredt.

Googles Evne til at Ignorere Links

En anekdote delt af Roger understreger Googles evne til at ignorere skadelige links. I et tilfælde, hvor et site var påvirket af negative SEO-links, fastslog Google, at sitet mistede placeringer på grund af indholdsproblemer relateret til en Panda-opdatering, snarere end de lavkvalitetslinks.

Konklusion

Gary Illyes’ svar understreger vigtigheden af at ignorere toksiske links og bruge disavow-værktøjet med omhu. Denne vejledning tjener som en påmindelse om, at Googles algoritmer er sofistikerede nok til effektivt at håndtere irrelevante links. Mens Google fortsætter med at forbedre deres spambekæmpelsesfunktioner, bør site-ejere fokusere på at skabe indhold af høj kvalitet og ignorere støjen fra toksisk link-sabotage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *