oktober 18, 2024

Google Chrome stopper support for FID og skifter til INP

Google Chrome meddelte for nylig, at det ikke længere vil understøtte First Input Delay (FID)-metrikken. Dette betydelige skift i kerneelementer for webopmåling markerer en overgang til en nyere metrik, Interaction to Next Paint (INP), for at måle interaktionsrespons. Denne ændring har vidtrækkende konsekvenser for webudviklere og SEO-professionelle. Denne artikel giver en dybdegående analyse af, hvad dette betyder, og dens potentielle indvirkning.

Baggrund

First Input Delay (FID) er en metrik brugt til at måle tiden fra, når en bruger interagerer med en webside, til browseren er i stand til at reagere på den interaktion. Historisk set har det været afgørende for at vurdere brugeroplevelsen af en hjemmeside. Dog har Google Chrome og andre værktøjer konkluderet, at FID ikke længere præcist fanger hele spektret af interaktionspræstation, hvilket har ført til overgangen til en ny metrik kaldet Interaction to Next Paint (INP).

Årsagen til ændringen

Overgangen væk fra FID er primært drevet af begrænsningen af FID i at fange responsproblemer, som den ikke adresserede effektivt. Dette inkluderer ændringer i brugerinteraktioner, som FID-metrikken ikke fuldt ud tog højde for. Derudover blev FID betragtet som noget der kunne “spilles”, hvilket betød, at det kunne manipuleres af udviklere for at opnå gunstige scores, frem for at repræsentere den sande brugeroplevelse.

Indvirkning på nøgleværktøjer og dokumentation

Chrome-værktøjer:
– **PageSpeed Insights**: To væsentlige opdateringer er blevet annonceret. For det første vil sektionen om real-brugeroplevelser ikke længere rapportere FID-data. For det andet vil PageSpeed Insights API stoppe med at levere data for `FIRST_INPUT_DELAY_MS`-metriken.
– **Chrome UX Report (CrUX)**: Det vil stoppe med at levere data for `first_input_delay`-metriken. Denne ændring afspejles i ændringerne til CrUX APIer og CrUX Dashboard, som ikke længere vil inkludere FID-data.

PerformanceObserver API:
Chromium fortsætter med at understøtte first-input entries gennem PerformanceObserver API’en. Dette tillader udviklere at måle FID, hvis de har brug for det, selvom det ikke officielt understøttes af Google Chrome.

Dokumentation og biblioteker:
– **web-vitals.js-biblioteket**: `onFID`-funktionen vil blive fjernet i næste store version, 5.0.
– **Web Vitals-udvidelsen**: Den vil ikke længere rapportere FID-data i nogen af sine overflader.
– **FID-dokumentation på web.dev**: FID-artiklen vil forblive, men vil inkludere en advarselsmeddelelse for at fraråde dens brug til fordel for INP.

Overgang til INP

Overgangen til INP sigter mod at adressere FID’s begrænsninger og levere en mere grundig evaluering af interaktionspræstation. INP måler tiden fra, hvornår en bruger interagerer med en webside til, hvornår browseren maler næste frame, hvilket betyder, at det inkluderer render-tiden af den nye UI-tilstand, hvilket gør det til en mere holistisk metrik.

Væsentlige ændringer:
– **FID-dokumentation**: Den kanoniske FID-artikel vil forblive, men vil understrege overgangen til INP.
– **Optimer FID-artikel**: Den vil blive permanent omdirigeret til Optimer INP-artiklen.

Konklusion

Google Chrome’s beslutning om at droppe understøttelsen af FID og overgå til INP er en væsentlig udvikling i webpræstationsmetrikker. Dette skift anerkender begrænsningerne ved FID-metrikken og sigter mod at levere en mere præcis og omfattende vurdering af interaktionsrespons. Udviklere og SEO-professionelle bør forberede sig på ændringerne og tilpasse deres strategier til at fokusere på INP som den primære metrik til måling af interaktionspræstation.