juni 25, 2024

Google Begrænser AI-Resuméer for ‘Nonsensikale’ Forespørgsler

Google har for nylig annonceret sin beslutning om at begrænse brugen af AI-oversigter for “nonsensmæssige” forespørgsler, for at addressere bekymringer om nøjagtigheden og kvaliteten af denne funktion i søgeresultaterne. Selskabet hævder, at mens AI-oversigter fører til højere brugertilfredshed og flere klik, har de også genereret underlige og unøjagtige resultater, hvilket har ført til kritik og granskning fra SEO-samfundet og offentligheden.

Baggrund om AI-oversigter

Google lancerede AI-oversigter for at give brugerne omfattende svar på komplekse spørgsmål, som tidligere ville have krævet flere søgninger. Funktionen er drevet af en tilpasset sprogmodel integreret med Googles kerne-web-rangeringssystemer. I modsætning til chatbots og andre store sprogmodelprodukter (LLM) hævder Google, at AI-oversigter kun viser information, der er understøttet af de bedste webresultater og inkluderer relevante links for videre udforskning. Selskabet hævder, at nøjagtigheden af AI-oversigter i testning er på niveau med fremhævede uddrag, en anden populær AI-drevet søgefunktion.

Bekymringer og kritik

Den udbredte brug af AI-oversigter af millioner af brugere har afsløret nogle underlige og unøjagtige resultater, hvilket har skabt bekymring om funktionens pålidelighed. Google tilskriver disse problemer til flere faktorer, herunder misfortolkning af forespørgsler, misfortolkning af nuancer i webindholdssprog og begrænset højkvalitetsinformation tilgængelig for specifikke emner. Selskabet har også adresseret et viralt eksempel på en nonsensmæssig forespørgsel, der genererede en AI-oversigt baseret på satirisk indhold, hvilket fremhæver udfordringerne ved at håndtere “data-luftlommer” eller “informationshuller”, hvor der er begrænset højkvalitetsindhold tilgængelig om et emne.

Forbedringer og opdateringer

Som svar på kritikken har Google foretaget over et dusin tekniske forbedringer af AI-oversigter. Disse opdateringer inkluderer bedre detektionsmekanismer for nonsensmæssige forespørgsler, begrænsning af inkluderingen af satire- og humørindhold, opdatering af systemer for at begrænse brugen af potentielt vildledende bruger-genereret indhold, tilføjelse af udløserrestriktioner for forespørgsler, hvor AI-oversigter var mindre hjælpsomme, og forbedrelse af kvalitetssikring for følsomme emner som nyheder og sundhed. **Selskabets budskab er, at mindre end én ud af hver 7 millioner unikke forespørgsler med AI-oversigter indeholdt en brud på indholdspolitikken.**

SEO implikationer

Lektionerne fra Googles AI-oversigtslancering vil forme fremtiden for søgning og have implikationer for SEO-industrien. Bekymringerne om nøjagtighed fremhæver behovet for, at søgemaskiner er gennemsigtige om, hvordan disse AI-funktioner fungerer, deres begrænsninger, og hvordan problemer bliver behandlet. SEO-professionelle, indholdsskabere og websteds-ejere bør presse på for klarere kommunikation og deltage i diskussioner for at guide den ansvarlige brug af AI-værktøjer. **Googles udfordringer præsenterer en mulighed for konkurrenter til at prioritere gennemsigtighed, brugertillid og etisk AI-implementering for at differentiere sig.**

Konklusion

Googles beslutning om at begrænse AI-oversigter for “nonsensmæssige” forespørgsler afspejler selskabets engagement i at adressere de bekymringer, der er rejst af SEO-samfundet og brugere. Dette træk understreger også den udviklende natur af søgemaskineteknologi og behovet for ansvarlig og gennemsigtig implementering af AI-funktioner i det digitale landskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *